FAQ

Jag har precis köpt produkten, när kan jag vänta mig en effekt?

De flesta upplever en betydande förbättring under de första 14 dagarna. Under de första dagarna är det normalt för att uppleva svag värmande eller brännande känsla samt viss klåda, detta då hudbarriären är nedbruten och huden fortfarande är irriterad.

Finns det några biverkningar relaterade till produkten?

Under de första dagarna av behandlingen är det mycket normalt att uppleva en viss brännande känsla och lätt klåda eftersom huden fortfarande är öm och irriterad då hudbarriären är skadad av eksem.

Hur fungerar produkterna?

Produkterna från Astion Pharma innehåller den aktiva substansen Dermadexin®, som bildar en tunn, skyddande sköld över den irriterade huden. På detta sätt skyddar Astion Pharma mot yttre påverkan. Samtidigt hjälper krämen huden att bevara sin naturliga fuktighet och stoppar därför även att huden skall torka ut.

Varför kan jag uppleva att det svider när jag applicerat krämen på min eksemhud?

Detta är vanligt och upplevs tidigt i behandlingen, det är ofarligt och avtar snabbt. Obehag som är omedelbart förknippat med applicering av krämen beror inte på allergi mot krämen, utan helt enkelt att de goda ingredienserna tillfälligt även kan irritera de skadade nervändarna i torr, fjällig eller skadad hud.

Kan jag använda produkterna om jag är gravid?

Produkterna är godkända för användning under graviditet och vid amning.

Kan produkterna användas av barn?

Produkterna är godkända att använda på barn från 2 år.

Indeholder produkterne hormoner?

Produkterna är fria från hormoner. Det speciella med Astion Pharma är den aktiva substansen Dermadexin®, vilken har en bevisad effekt.

Innehåller produkterna kortison?

Produkterna är fria från kortison. Det speciella med Astion Pharma är den aktiva substansen Dermadexin®, vilken har en bevisad effekt.

Innehåller produkterna binjurebarkhormon?

Produkterna är fria från binjurebarkhormon. Det speciella med Astion Pharma är den aktiva substansen Dermadexin®, vilken har en bevisad effekt.

Hur behandlar jag eksem?

För behandling av eksem rekommenderar vi att använda Astion Skin Cure, Astion Hand Cure eller Astion Face Cure. Läs alltid bi-packsedeln före användning.

Efter behandlingen är det viktigt att ta hand om huden med en fet kräm, för att förhindra återkommande hudproblem kan det göras med hjälp av Astion Daily Repair 40% och Astion Daily Repair 70%.

Om du är osäker på vilken typ av eksem du har rekommenderar vi alltid att du rådfrågar din läkare för att bekräfta vilken typ av eksem du har.

Vilken produkt ska jag använda om jag har eksem på händerna?

För eksem på händerna rekommenderar vi att du använder Astion Hand Cure. För daglig hudvård till dina händer rekommenderar vi att du använder Astion Daily Repair 40% eller 70%.

Vilken produkt ska jag använda om jag har eksem i kroppen?

Om du upplever eksem på t.ex. armar, ben, buk eller rygg rekommenderar vi att du använder Astion Skin Cure. Applicera Astion Skin Cure direkt på eksemområdet. För daglig hudvård till din kropp rekommenderar vi att du använder Astion Daily Repair 40% eller 70%.

Vilken produkt ska jag använda om jag har eksem i ansiktet?

Vid eksem i ansiktet rekommenderar vi användning av Astion Face Cure, vilken behandlar symtom som klåda, rodnad och hudfjällning. Astion Face Cure appliceras direkt på hudområdet med eksem.

Jag har mjälleksem vad ska jag göra?

Mjälleksem är vanligt förekommande i hårbotten, ansikte, rygg, bröst och vid hudveck. För daglig vård av eksem i hårbotten rekommenderar vi att du använder Astion Scalp Cure. I ansiktet rekommenderar vi Astion Face Cure och på kroppen Astion Skin Cure.

Jag har atopiskt eksem, vad ska jag göra?

Atopiskt eksem kallas också barneksem, astmaeksem och atopisk dermatit. Om du har atopiskt eksem rekommenderar vi att du använder Astion Skin Cure. Det är även viktigt att ta hand om huden dagligen för att återfukta huden. Vi rekommenderar därför daglig hudvård med Astion Daily Repair 40% eller 70%.

Produkterna innehåller Dermadexin – Vad är det?

Dermadexin är ett biolipid-niacin-komplex som Astion Pharma har patenterat. Dermadexin består av niacinamid och GMCY (Glyceryl Caprylate). Niacinamid är ett B3-vitamin som normaliserar och reparerar huden. GMCY arbetar mot bakterier och svampar som kan orsaka problem när hudbarriären skadats på grund av eksem.

Kan produkterna användas av barn?

Astion Pharma Skin Cure, Face Cure och Hand Cure kan användas av vuxna och barn över 2 år.

Alla andra Astion-produkter kan användas av både barn och vuxna.

Vi rekommenderar alltid att du provar krämen på ett mindre område innan du använder den för första gången. Om ingen reaktion har inträffat efter 24 timmar kan du säkert applicera krämen.